Shop de beste Seedshop productenSeedshopWietzaden Topkwaliteit Royal Queen Seeds

De Wereld van Growkits

paddoMyceliumbox Golden Teacher growkit met zaadjes

De Wereld van Growkits

Het kweken van je eigen paddo’s thuis is eenvoudiger dan ooit dankzij de growkits van House of Smart. Deze kits bieden een gebruiksvriendelijke manier om paddenstoelen te kweken, zelfs voor beginners. In deze blog nemen we je mee door het proces van het gebruik van een growkit en leggen we uit waarom House of Smart een uitstekende keuze is voor zowel beginners als ervaren kwekers.

Wat is een Growkit?

Een growkit is een alles-in-één oplossing voor het kweken van paddenstoelen. Het bevat alles wat je nodig hebt om je eigen paddo’s te kweken: van de sporen of mycelium tot het substraat waarin ze groeien, en de kweekomgeving. House of Smart biedt verschillende soorten growkits aan, elk met specifieke paddenstoelensoorten en instructies.

Hoe Werkt een Growkit?

 1. Voorbereiding:
 • Zodra je je growkit ontvangt, is het belangrijk om de instructies zorgvuldig door te lezen. Dit helpt je te begrijpen wat elke stap inhoudt en zorgt voor een succesvolle oogst.
 • Zorg ervoor dat je een schone werkruimte hebt. Hygiëne is cruciaal om contaminatie te voorkomen.
 1. Starten van de Kweek:
 • Open de growkit en voeg de benodigde hoeveelheid water toe volgens de instructies. Sluit de kit vervolgens af en zet deze op een warme, donkere plaats.
 • De mycelium begint zich te ontwikkelen. Dit proces duurt meestal een paar weken. Gedurende deze tijd is het belangrijk om de kit regelmatig te controleren en ervoor te zorgen dat de vochtigheid op peil blijft.
 1. Groeifase:
 • Zodra het mycelium voldoende gegroeid is, begint de kit paddo’s te produceren. Dit gebeurt meestal bij blootstelling aan licht en een verlaging van de temperatuur.
 • Tijdens deze fase is het belangrijk om de omgeving vochtig te houden en de paddo’s regelmatig te controleren.
 1. Oogsten:
 • Na een paar weken zullen de paddenstoelen klaar zijn om te oogsten. Dit is te zien aan het openen van de hoedjes.
 • Oogst de paddo’s voorzichtig door ze bij de basis af te snijden of te draaien. Probeer de rest van het mycelium niet te beschadigen, zodat je mogelijk een tweede oogst kunt krijgen.

Waarom House of Smart?

 • Kwaliteit: House of Smart staat bekend om de hoge kwaliteit van hun growkits. Ze gebruiken premium ingrediënten en bieden gedetailleerde instructies om je te helpen succesvol te zijn.
 • Verscheidenheid: Ze bieden een breed scala aan growkits, variërend van klassieke paddenstoelen tot meer exotische soorten.
 • Klantenservice: Als je vragen hebt of problemen ondervindt, staat hun klantenservice klaar om je te helpen.

Aanbevolen Producten

House of Smart heeft diverse growkits in hun assortiment. Hier zijn enkele populaire opties:

 • Myceliumbox Golden Teacher – 2100 cc: Deze growkit is ideaal voor het kweken van de bekende Golden Teacher paddo’s. Ze staan bekend om hun krachtige effecten en relatief gemakkelijke groei.
 • Myceliumbox Red boy – 1200cc: Deze kit is perfect voor wie op zoek is naar een minder bekende, maar fascinerende paddenstoelensoort met unieke eigenschappen.

Tips voor Succes

 • Geduld en Zorg: Het kweken van paddo’s vereist geduld en zorgvuldigheid. Zorg ervoor dat je de instructies nauwkeurig volgt en de kit regelmatig controleert.
 • Hygiëne: Houd je werkruimte schoon en was je handen grondig voordat je met de growkit werkt om besmetting te voorkomen.
 • Luchtcirculatie en Vochtigheid: Zorg voor een goede luchtcirculatie en houd de vochtigheid op peil door de kit regelmatig te besproeien met water.

Het kweken van je eigen paddenstoelen met de growkits van House of Smart kan een lonende ervaring zijn. Door de juiste stappen te volgen en aandacht te besteden aan de details, kun je genieten van een overvloedige oogst van hoogwaardige paddo’s. Veel kweekplezier!


Heb je interesse gekregen in het kweken van je eigen paddo’s? Bezoek dan de website van House of Smart voor meer informatie en om jouw growkit vandaag nog hier te bestellen!

Deel dit bericht


Je hebt dit product zojuist aan de winkelwagen toegevoegd :

Selecteer een Afleverpunt